La misticitat de Langdon Graves

Article Alba Vilamala May 27, 2012
May 27, 2012

Tot el meu treball tracta una forma de veure – una visió de la realitat – que controla i és controlada per un conjunt de creences. Aquestes creences dirigeixen les nostres accions, donant forma als organismes.                          En el transcurs de les nostres vides, ens fem reflexions físiques de què i com ens veiem. No obstant això, però, la nostra vista s’estén més enllà de l’amplada dels nostres ulls, hem de dividir-la en parts previsibles, o aixafar en un tot creïble.

Hold

Hold

Caracteritzada per les poètiques il·lustracions de caire minimalista sobre un fons immaculadament blanc, Langdon Graves, està essent una de les joves artistes més emergents dins el panorama artístic de nord-americà.

La fe en la dinamitat autònoma del cos humà, perceptible en l’envelliment i la degeneració, és el què alimenta la seva ment en concordança amb la religió, quelcom que li va estar imposat durant la infància, essent el punt de referència a la seva quotidianitat durant molts anys, ha nodrit la seva misticitat.

Detall de la peça Hive

La mateixa religió és el què la porta a la curiositat per inspeccionar les entranyes de l’individu posant en perill tot allò que se li havia fet creure en quan a la important preservació d’allò misteriós d’un mateix.

Partint de la relació entre la creença i el cos, posa en primer pla la transformació anatòmica i la degeneració autònoma del cos humà, substitueix de forma gràfica elements reals de la persona per símbols que assoleixen la identitat suplantada d’allò descartat.

Members Only

Members Only

Les figures il·lustrades, generalment femenines, divaguen suspeses en histories i contes místics, farcides de càrrega simbòlica fent referència a aquelles tradicions pertanyents al passat i al seu present qüestionament.

Graves juga amb la possibilitat de construir-nos una pròpia realitat a partir de les parts del món que hem vist, les suposadament conegudes i estudiades. La ciència, la medicina i la religió juntament amb tots aquells estudis i sistemes inventats, o investigats, per l’ésser humà per entendre’ns millor a nosaltres mateixos, emprant-ho per explicar tot allò que ens suggereixen.

Not Exactly

Not Exactly

El seu treball desenvolupa la seva pròpia forma i la lògica sincrètica dels objectes i imatges que reflecteixen els sistemes establerts, idiosincràsies personals, i parts i peces dels misteris del passat, present i futur.

Longing

Longing

La seva obra, però, no es redueix a il·lustracions, les escultures són  l’altre mitjà plàstic amb el que Graves es decanta per narrar tot allò que necessita que sigui dit, així que des d’aquí us convido a fer una ullada a la seva pàgina web personal on hi trobareu tota la seva obra.

 

Post a Comment